ارزیابی ریسک ایمنی مواد و نیروی انسانی در سردخانهها فرآیندی حساس برای شناسایی خطرات بالقوه، کاهش حوادث و تضمین سلامت کارکنان و کیفیت مواد ذخیره شده است. هدف این پژوهش ارزیابی ریسک ایمنی در دو بعد ایمنی مواد و نیروی انسانی و ارائه راهکارهای کنترلی میباشد. در این پژوهش در ابتدا ریسکهای سردخانه در دو بعد مواد و نیروی انسانی از طریق مرور ادبیات، بررسی اسناد حوادث و مشاهدات میدانی و نظرات خبرگان به دست آمد. سپس ارزیابی کمی ریسک با کمک توزیع پرسشنامه بین کارشناسان و مدیران آمادگاههای نیروهای مسلح با استفاده از روش تجزیهوتحلیل حالات شکست و اثرات آن (FMEA) صورت پذیرفت. یافتههای این تحقیق نشان میدهد که ریسکهای انبار سردخانه در بعد مواد شامل مسمومیت و فساد میباشد که در سطح ریسک فساد بالاترین RPN عدد 333 در وضعیت بحرانی و پایینترین آن دارای RPN عدد 84 میباشد. در بخش مسمومیت نیز بالاترین RPN نیز 187 و پایینترین RPN عدد 81 است. ارزیابی ریسکهای انبار سردخانه در بعد نیروی انسانی نیز شامل آسیبهای جسمی، تصادف، سقوط از ارتفاع و سقوط شخص است. بیشترین عدد ریسک مربوط به سقوط اشخاص از روی قفسهها و سکوی تخلیه بار به علت عجله، عدم رعایت ایمنی، فشار کار زیاد و کمبود نیرو است که در سطح اضطراری قرار دارد و کمترین عدد ریسک مربوط به سقوط اشخاص به علت عدم استفاده از تجهیزات ایمنی (کمربند ایمنی، کفشهای مناسب و دستکش)) میباشد. در انتها نیز برای هر یک از ریسکها، راهکارهای متعددی در راستای کاهش آنها ارائه گردیده است.
معرب, یاسر, کشوری, عبدالرحمن, & مهاجری, سعید. (1404). مدیریت ریسکهای ایمنی مواد و سرمایه انسانی در سردخانههای آماد با استفاده از روش FMEA. پژوهش در ایمنی، سلامت و محیط زیست, 3(10), -.
MLA
یاسر معرب; عبدالرحمن کشوری; سعید مهاجری. "مدیریت ریسکهای ایمنی مواد و سرمایه انسانی در سردخانههای آماد با استفاده از روش FMEA", پژوهش در ایمنی، سلامت و محیط زیست, 3, 10, 1404, -.
HARVARD
معرب, یاسر, کشوری, عبدالرحمن, مهاجری, سعید. (1404). 'مدیریت ریسکهای ایمنی مواد و سرمایه انسانی در سردخانههای آماد با استفاده از روش FMEA', پژوهش در ایمنی، سلامت و محیط زیست, 3(10), pp. -.
VANCOUVER
معرب, یاسر, کشوری, عبدالرحمن, مهاجری, سعید. مدیریت ریسکهای ایمنی مواد و سرمایه انسانی در سردخانههای آماد با استفاده از روش FMEA. پژوهش در ایمنی، سلامت و محیط زیست, 1404; 3(10): -.