فرصت‌های هوش مصنوعی و یادگیری ماشین در ایمنی صنعت غذایی

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 معاون علمی و تربیتی دانشکده و پژوهشکده پدافندغیرعامل

2 دانشکده و پژوهشکده پدافند غیرعامل دانشگاه جامع امام حسین (ع)

چکیده

صنعت فرآوری و بسته‌بندی غذا یکی از مهم‌ترین کسب‌وکارها در میان صنایع مختلف تولیدی در سراسر جهان است که بالاترین میزان اشتغال را به خود اختصاص داده است. نیروی کار انسانی نقش اساسی در اجرای تولید و بسته‌بندی محصولات غذایی ایفا می‌کند. به دلیل حضور انسان‌ها، صنایع غذایی در حفظ زنجیره تأمین و تقاضا دچار کمبود شده و همچنین در زمینه ایمنی غذا ناکام هستند. برای حل این مشکلات در صنایع غذایی، اتوماسیون صنعتی بهترین راه‌حل ممکن است. اتوماسیون به طور کامل بر اساس هوش مصنوعی (AI)، یادگیری ماشین (ML) یا الگوریتم‌های یادگیری عمیق (DL) استوار است. با استفاده از سیستم‌های مبتنی بر هوش مصنوعی، فرآیندهای تولید و تحویل غذا می‌توانند به‌طور مؤثری مدیریت شوند و همچنین کارایی عملیاتی افزایش یابد. این مقاله به بررسی کاربردهای هوش مصنوعی در صنعت غذا می‌پردازد و پیشنهادی که می‌کند، صرفه‌جویی زیادی در سرمایه و حداکثر استفاده از منابع با کاهش خطای انسانی را به همراه دارد. هوش مصنوعی به همراه داده‌کاوی می‌تواند کیفیت رستوران‌ها، کافه‌ها، زنجیره‌های تحویل آنلاین غذا، هتل‌ها و فروشگاه‌های غذایی را با افزایش تولید و استفاده از الگوریتم‌های مناسب برای پیش‌بینی فروش بهبود بخشد. هوش مصنوعی می‌تواند به‌طور قابل توجهی بسته‌بندی را بهبود بخشد، عمر مفید محصولات را افزایش دهد، ترکیب منو را با استفاده از الگوریتم‌های هوش مصنوعی بهینه کند و ایمنی غذا را با ایجاد یک سیستم مدیریت زنجیره تأمین شفاف‌تر ارتقا دهد. با کمک هوش مصنوعی و یادگیری ماشین، آینده صنایع غذایی به طور کامل بر اساس کشاورزی هوشمند، کشاورزی رباتیک و استفاده از پهپادها خواهد بود.

کلیدواژه‌ها